Podsećaju na kajzerice i vrlo su ukusni: Posni hlepčići bez belog braška (FOTO)

11. 04. 2021. 000000 15:10

Foto: Didi Kičen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 25 gr. kvasva
  • 250 ml. tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike ulja
  • 90 gr. ražanog brašna
  • 120 gr. polubelog brašna
  • 230 br. integralnog brašna
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike lana

Pročitajte još: Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)

Uputstvo za pripremu:

1. U vanglicu stavite vodu, kvasac, šećer i ulje, promešajte da se kvasac lepo istopi. Zatim dodajte ražano, polubelo brašno,susam i lan, sjedinite, sipajte so, pa malo po malo dodajte i integralno brašno. Mesite dok ne dobijete ovako lepu umešenu lopticu. Vanglicu stavite u kesu ili prekrite providnom folijom i ostavite oko 30 minuta na toplom da nadolazi.

Foto: Didi Kičen

2.  Kada je testo nadošlo, kao na slici. Premesite ga, stavite na radnu površinu, posutom integralnim brašnom. Podelite testo na 9 delova

Pročitajte još: Kako da uz pomoć KUPUSA i SODE dobijete kraljevsku boju jaja: Bez trunke hemije, rezultati su FANTASTIČNI (VIDEO)

Foto: Didi Kičen

3. Od svakog dela rukama oblikujte loptice, zatim malo pritisnite od gore i prstima malo pritisnite sa strane, da dobijete ovakav oblik. Od gore baš oštrim nožem, napravite 2 reza. Ostavite ih da odstoje 15 - 20 minuta, po želji pospite susamom, lanom... i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!

Foto: Didi Kičen

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU