Nemojte gladovati, ali konzumirajte IZBALANSIRANU večeru. Evo za koje namirnice treba da se opredelite

Kristina Malešević

12. 04. 2021. 000000 19:40

Foto: Depositphotos

Prema savetima nutricionista, potpuno je pogrešno izostavljanje večere. Ipak, ona mora biti dobro izbalansirana, sačinjena od namirnica koje su lako svarljive, sadrže malo kalorija i organizmu obezbeđuju dovoljno energije koji će organizmu dati osećaj sitosti. Naim, gladovanje je jednako loše po zdravlje kao i pogrešna ishrana.

Pročitajte još: PARFEM nije samo da lepo mirišete, on budi USPOMENE i ima još NEVEROVATNIH prednosti

Za večeru jedite lagane proteine i salatu kao izvor vlakana. To su namirnice kao što su riba, grilovana piletina ili ćuretina i sezonska salata po mogućnosti prelivena hladno ceđenim uljima poput maslinovog, lanenog, bademovog, ulja semenki grožđa.

Pročitajte još: Sva pravila češljanja kose: Sitnice mogu da utiču na njen kvalitet

Savršeno vreme za večeru
Idealno vreme za večeru je 19 sati.  Ukoliko niste u mogućnosti da ispratite ovakvu satnicu, obratite pažnju da vreme između poslednjeg obroka i spavanja ne sme biti kraće od 2 sata kako ne bi došlo do taloženja masnoća i problema sa varenjem.

Dobar izbor namirnica za večeru

Konzumirajte povreće jer je bogato vitaminima i vlaknima. Sa druge strane, mlečne proizvode dozirajte zbog mogućih problema sa varenjem i birajte one sa manjim procentom masti.

Pročitajte još: Milica Milša oduševila fanove FOTOGRAFIJOM iz mladosti: "Bila si i ostala lepotica" (FOTO)

Osim toga, izbegavajte beli hleb, već konzumirajte integralna peciva na bazi “dobrih“ žitarica, kao što su raž, heljda, spelta… Proteine treba unositi kroz proizvode poput ribe, tune, lososa, piletine i ćuretine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU