Humanost na delu: Deka (84) svira poznate melodije na klaviru i tako pomaže obolelima od raka (VIDEO)

12. 04. 2021. 000000 18:40

Foto: Printscreen / YouTube / Piano Grandad

Alan Melink (85) iz Londona osvojio je srce ljudima širom sveta, nakon što je na interntu počeo da objavljuje snimke na kojima svira klavir, i to sve u čast svojoj preminuloj supruzi.

Pročitajte još: Juri Gagarin je" ćebovan" kao izdajica, a na današnji dan je promenio svet (VIDEO)

NJihova ljubavna priča počinje u jednom džez klubu gde su se upoznali. Zaljubljenici u muziku, on i njegova supruga Pat, godinama su uživali u klasičnoj i džez muzici. Nažalost, ona je 2006. preminula od raka jajnika. Od tada Alan je počeo da prikuplja novac za udruženje "Cancer Research UK" svojim mesečnim koncertima.

Pročitajte još: Živeo je burno, a pred kraj života je razmišljao o samoubistvu: Kazanova je u krevet odveo 132 žene, među njima i svoju ĆERKU!

Kako je zbog pandemije kovida morao da prestane sa tim koncertima, unuka Bela mu je pomogla i dala ideju da svoje umeće i talenta pokaže na društvenoj mreži Tik To - i tako je nastao profil "Piano Grandad". 

Unuka Bela je ponosna na svog dedu

- Moji koncerti su postali viralni i veoma sam zadovoljan. Oduševilo me je to što ljudi žele da pomognu kako bih prikupio sredstva za udruženje koje mi mnogo znači - rekao je za "Metro". 

@pianograndad

##TechTokTips ##AirPodsJUMP ##grandad ##talent ##piano ##grandpa ##classical ##pianist ##fyp ##schubert ##chopin ##mozart ##pianograndad

♬ original sound - Alan M

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU