Glumac i režiserka ušli u istoriju: Šta je obeležilo sinoćnu dodelu Oskara

Kristina LJubisavljević

26. 04. 2021. 000000 10:55

Uobičajen način dodele nije se mnogo promenio zbog korona virusa, smanjen je broj zvanica i razmaknuti su stolovi za kojima su sedeli. A zanimljivo je to, kako strani mediji prenose, da je preporuka pozvanima bila da izbegnu kežual stajlinge kao što je to bio slučaj na dodeli Zlatnog globusa. Holivudske zvezde toga su se striktno držale, pa su i njihove toalete blistale.

Dodela je trajala tri sata, kada su neki od poznatih definitivno ušli i u istoriju.

Oskar je bio u znaku ostvarenja Kloi Žao  i njenog filma “Nomadland“, koji je poneo nragradu Oskar za njabolji film. Režiserka Kloio je za ovaj film i pre Oskrara dobila veliki broj nagrada i pozitivnih ocena od strane kritičara. Kloi Žao odlazi kući sa dve velike nagrade, pa je pored nagrade za najbolji film dobila i onu za najboljeg reditelja, tako ulazi u istoriju kao šesta po redu žena koja je dobila nagradu za režiju.

Najboljim glumcem proglašen je Antoni Hopkins za film "The Father", što ga čini najstarijim dobitnikom ove filmske nagrade. Ovo je drugi Oskar britanskom glumcu posle skoro 30 godina kada je 1992. godine nagrađen za ulogu Hanibala Lektora u filmu "Kad jaganjci utihnu".

Najboljom glumicom proglašena je Fransis Mekdormand koja tumači ulogu u pobedničkom filmu "Nomadland".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU