Sa cvetićima, štrasom... Maska kao UKRAS lica (FOTO)

01. 05. 2021. 000000 11:00

Foto: Depozitfoto

Međutim, kako su nam one medicinske, sa zaštitnom funkcijom, postale deo svakodnevice, tako su, vrlo brzo posle njih, počele da se pojavljuju i dizajnirane, ukrasne, koje pre imaju estetsku nego medicinsku ulogu.

Pročitajte još: Dženifer Lopez bira BELU KOMBINACIJU: NJen stil možemo odmah da iskopiramo (FOTO)

Doduše, ukoliko su pamučne možete ih prati u mašini i potom prepeglati, pa će vas ipak štititi od virusa. Ali, ako se odlučite da prednost date modi i atraktivnom izgledu, obavezno ispod "ukrasne" maske nosite medicinsku.

Foto: Depozit
Učinite od maske modni detalj!

Među dizajniranim ima nosivih, ali i "scenskih", poput dela kostima. Nosive se mahom slažu uz garderobu, po boji ili vrsti materijala, a šljokice i svetlucavi detalji, pa i rese sačinjene od plastičnih delića u boji, odnele su prednost po popularnosti u odnosu na sve ostale.

Pročitajte još: Kako horoskopski znaci zamišljaju VENČANJE: Bik pravi feštu na livadi, Strelac na plaži, a o venčanju Lava svi pričaju

Slede ih "prolećne", sa našivenim šarenim cvetovima na beloj podlozi, koje odišu romantikom, a i jedne i druge imaju dozu mističnosti, jer su potpuno duboke, pa pokrivaju lice sve do ispod očiju.

Prolećne maske su sa cvećem i perlicama

U drugu grupu (scenskih ili kostimskih) spadaju, između ostalih, one koje su diplomci Vantan dizajn instituta iz Tokija prikazali na svojoj završnoj priredbi.

Pročitajte još: DVE boje su KRALJICE sezone: Zavladala je žuta, a druga je...

Reč je o inovativnim modelima, predstavljenim pod sloganom "Demaskirajte svoju kreativnost", koji oslikavaju šumske vile kroz šešire i maske sačinjene od lišća, trave i cveća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU