Pohovane tikvice sa sirom i kačkavaljem iz rerne! Recept koji će vam tražiti SVI!

Marija Obradović

27. 04. 2021. 000000 09:37

Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja

Današnji predlog iz Bakine kuhinje će vas oboriti s nogu. Pripremite tikvice na sasvim novi način. Koliko su zdrave, to je poznato odavno, a koliko mogu biti ukusne, to ćete saznati ako isprobate baš ovaj recept. Uživajte!
Potrebno je:

2 tikvice mlade
pola šolje od 100 gr. brašna hlebnog
pola šolje prezli
pola šolje kukuruznog brašna
1 kašičica crvene mlevene paprike
3 kašike naribanog kačkavalja
3 čena belog luka
3 jaja
50 gr mekšeg sira
1 puna kašika kisele pavlake
soli...susam lima
peršunov list
malo ulja za premazivanje tepsije

Priprema:
Tikvice oljuštiti pa iseći na tanje listiće ne mnogo tanke i posoliti. Izmešati i ostaviti 15 min. Ocediti tečnost pa u njih dodati izdrobljen beli luk.

 U činiju gde je sir i pavlaka ubaciti jaja i kačkavalj pa sve  žicom izmešati da se dobije gusta masa. Može se malo posoliti ja nisam. 

Izmešato brašna sa prezlom i crvenom paprikom.  List tikvice umočiti u jaja pa u mešavinu brašna ponovo u jaja i brašno. Tepsiju podmazati uljem i ređati tikvice. Preostala jaja preliti preko tikvica i naseckati peršunov list. 

Odozgo možete staviti i susam, po želji. Peći na 210 stepeni oko 30 min.