Zelena salata sa PEČENIM ŠARGAREPAMA - pravo iznenađenje na uskršnjoj trpezi! (RECEPT)

Jovana Pejinovic

01. 05. 2021. 000000 15:30

Foto: You tube/ printscreen / Everyday Delicious

Sastojci 

  • Pola kilograma šargarepe 
  • 1 supena kašika maslinovog ulja 
  • so i biber u zrnu 
  • 1/4 šolje sirnog namaza
  • estragon (opciono)
  • 2 supene kašike obranog mleka
  • 1 supena kašika soka od limuna
  • 1 supena kašika majoneza
  • 1 supena kašika senfa
  • glavica zelene salate

Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Priprema

Zagrejati rernu na 200 stepeni. U tepsiju staviti papir za pečenje. Ubaciti šargarepe sa uljem, posloliti i pobiberiti. Peći dok šargarepe ne omekšaju i dobiju tamno narandžastu boju. Peče se otprilike 15-20 minuta.

Pročitajte još: Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor

Za to vreme pomešajte sirni namaza, majonez, senf, estragon, mleko, sok od limuna, posolite i pobiberite. Dobro izmešajte. Dresing ostavite u posebnoj posudi, koju ćete poslužiti uz salatu.

U činiju nacepkajte zelenu salatu, preko nje stavite pečene šargarepe, i sve to prelijte sa dresingom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU