Oglas
· · Komentari: 0
SALATA

Vitaminska bomba: Mešana salata koja se jede tokom cele godine (FOTO)

Takva su nam vremena da sad na pijaci ima svega tokom cele godine, pa se ova salata može uvek napraviti.

1614932193_Mesana-salata.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Današnji izbor je mešana salata, koju možete praviti tokom cele godine.

Potrebno je:

  • 5 kg mešanog povrća 
  • kupus
  • šargarepa
  • karfiol
  • krastavci
  • paprike

Mere koliko čega da stavite nema, stavite šta najviše volite i koliko želite.

Pročitajte još: Savršen delikates: Ne možete odoleti neprikosnovenom Čoko oranž čizu (FOTO)

Priprema: 

Kupus narendajte, a ostlalo povrće naseckajte na kolutove/kocke, a karfiol odvojte na cvetove.

Sve stavite u jednu veliku činiju, pa nalite sa 250 ml alkoholnog sirćeta, 4 kašike šećera, dve i po kašike soli, 15-ak bibera u zrnu i 5 gr vinobrana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Sve lepo promešajte i ostavite sat, dva da odstoji, da povrće pusti vodu. Nakon toga sve lepo "nabite" u tegle. Nalite u svaku teglu po malo tečnosti koja je ostala u činiji.

Pročitajte još: Pasta sa BELIM LUKOM i BOSILJKOM: Gotova za 15 minuta (RECEPT)

Od gore stavite onu plastikicu za pritiskanje, imate u plastikarama da kupite. Zatvorite tegle. Držite salatu na hladnom mestu. Možete je jesti već nakon par dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas