USKRŠNJI VENČIĆI od slatkog testa - ukusna i dekorativna ideja za prazničnu trpezu (RECEPT/FOTO)

Jovana Pejinovic

28. 04. 2021. 000000 11:30

Foto: You tube/ printscreen / CooksterMom

Sastojci

  • 750 g brašna
  • 60 g kvasca
  • 200 ml mleka
  • 70 g maslaca
  • 2 jajeta
  • so
  • 75 g šećera
  • 6 kuvanih jaja (poželjno obojenih)
  • 1 žumance
  • 6 kašika šećera

Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)

Priprema

U velikoj posudi umesiti kvasac, mleko, so, buter, jaja, šećer i malo brašna.

Laganim potezima mesiti i dodavati postepeno brašno. Mesite dok testo ne postane glatko.

Staviti u nauljenu posudu i ostaviti testo da nadođe, oko sat vremena.

Podeliti testo na 12 jednakih delova i srolajte ih tako da dobijete oblih debljih kanapa od oko 30 cm dužine. Uvijajte po dva "kanapa" tako da dobijete oblik pletenice i spojite krajeve tako da formirate venac.

Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Poređajte po papiru za pečenje, prekrijte krpom i ostaviti da nadođe još sat vremena.

Prelijte žumancem pomešanim sa mlekom i pospite šarenim mrvicama za kolače (po želji pospite šećerom). Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. 

Kada bude gotovo stavite u centar svakog venca po jaje.

Loading...

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU