Na današnjem meniju su ukusne LOVAČKE ŠNICLE (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

29. 04. 2021. 000000 11:00

Foto: Instagram/ kuvarice_manje_zbori

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Potrebno je:

  • 5 šnicli (teleće, juneće)
  • 5 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 lovorov list
  • So, biber, mlevena crvena paprika
  • 2,5 dcl vode
  • 2,5 dcl belog vina
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike paradajz pelata

Priprema:

U šerpu sipati masti, svaku šniclu posoliti i uvaljati u brašno. U zagrejanoj masnoći ispeći šnicle, pa ih izvaditi i ostaviti sa strane. U istoj masti propržiti crni luk koji ste isekli na rebarca, dodati beli luk i sve zajedno pržiti.

Pročitakte još: Savršena torta bez pečenja! Topi se u ustima, a gotova je za tren oka (RECEPT)

Začiniti biberom, paprikom, dodati so. Dodajte paradajz pelat i sve promesšjte.

Vratite šnicle i ušuškajte ih u luk. Zalijte vinom i vodom. Zatvorite ekspres lonac (ili poklopite serpu). Kuvajte 20 min. Uz njih možete poslužiti pire, pirinač, pečeni krompir, sta god želite. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU