Oglas
· · Komentari: 0
recept

Današnji slatkiš: Pravimo KARAMEL PITU (FOTO/VIDEO)

Svi koraci do uskusne poslastice.

1618468542_Capture.PNG
Foto: Instagram/ kuvarice_manje_zbori
Oglas

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Potrebno vam je:

Za kore:

  • 300gr brašna
  • 100gr šećera
  • 2 jaja
  • 100gr masti
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 4 kašičice kajmaka ili pavlake

Potrebno je: Danas kuvamo CARSKO jelo: Sjajan ručak koji krepi dušu i telo na bakin način (RECEPT)

Fil:

  • 3 dcl mleka
  • 1 dcl vode
  • 3 kašike brašna
  • 100gr putera ili margarina
  • 300gr šećera

Priprema:

Zamesiti testo, podeliti na tri lopte, razvući oklagijom u veličinu pleha na kome pečete kore. Pleh prevrnete i premažete sa malo masti i pospete malo brašna preko. Na prevrnut pleh stavljate prvu koru koju ste razvukli, tako što je urolate na oklagiju i postepeno je odvijate na pleh. Stavite u zagrejanu rernu i pečete na 250 stepeni nekih 5 min.

Tako odradite i sa druge dve kore. Pleh više ne podmazujete samo prvi put. Kada su kore gotove ostavite ih sa strane. Zatim pravite fil. Stavite šećer u šerpu i treba da se skroz istopi, karamelizuje. Zatim kada ste istopili šećer u njega dodate prethodno pomešano brašno, mleko i vodu (pazite da nemate grudvica). Napraviće vam se smesa stegnutog šećera koji kuvate dok se skroz ne istopi.

Pročitajte još: Predlog ručka za današnji dan: Pileće KARAĐORĐEVE šnicle sa tartar sosom (FOTO)

Zatim skinete sa vatre i dodate puter ili margarin, mešajući dok se skroz ne istopi. Tako vruć fil premazujete preko prve dve kore, na treću ide glazura od čokolade. Najbolja je kada je pravite dan unapred, što više i duže odstoji sve je lepša. Prijatno!

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas