Belance, šećer i brašno - ovo nije recept za kolače, već za najhranljivije MASKE ZA LICE! Isprobajte ih već danas

Kristina Malešević

29. 04. 2021. 000000 19:00

Foto: Depositphotos

Zaboravite skupe kupovne i industrijske maske za lice, koje samo jednokratno kožu čine blistavijom. Umesto toka, pogledajte šta sve imate u svojoj kuhinji i posvatujete se sa bakom o tradicionlanim receptima, koji se još od davnina koriste u nezi i lepoti.

Maska od belanceta

Kada je napravite, nanesite je i držite na licu 10 -15 min. Nakon toga se umijte mlakom vodom i nanesite kremu za lice.

Pročitaje još: NJujorška dijeta: Izgubite do 6 kilograma i 12 centimetara u struku!

Potrebni sastojci:

  • 2 belanceta
  • 2 kašike čistog jogurta

Izmešajte sastojke u činiji, nanesite masku na lice i ostavite da deluje 5 min. Nakon toga isperite lice toplom vodom i nježno posušite peškirom. Ova maska je idealna za hidrataciju kože lica.

Maska od šećera

Šećer je poželjniji za čišćenje pora, jer ne kida kožu kao so. Kada se nakupe ljuspice stare kože važno je ukloniti, da bi ste očistili pore i da bi vaša koža izgledala lepše.

Potrebni sastojci:

Pročitajte još: Da li će vas muškarac PREVARITI, zavisi da li ima ovaj OBLIK LICA

  • 2 supene kašike šećera
  • 3 supene kašike vode

Izmešajte šećer sa vodom da se on istopi. Nanesite masku na lice, i masirajte kružno. Isperite sa mlakom vodom, ili uzmite vlažni peškir i malo ga zagrejte u mikrotalasnoj i obrišite lice.

Maska od zobenog brašna

Ova maska je idealna za osetljivu, kožu izgorelu suncem ili iziritiranu na neki drugi način. Maska se može prilagoditi i za masnu i za suvu kožu, za masnu kožu samo dodajte u smesu par kapi limunovog soka, a za suvu, dodajte par kašičica meda.

Pročitajte još: Mesečeva DIJETA za april: Jednostavna i efikasna! (SATNICA)

Potrebni sastojci:

  • šolja jogurta
  • pola šolje zobenog brašna

Izmešajte sastojke i nanesite masku na lice, držite je 10 do 15 min. Isperite lice mlakom vodom ili opet uporebite zagrejani peškir. Samo pazite da ne bude prevreo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU