ŽELATIN je prirodan KOLAGEN koji obnavlja kosti, zglobove i vezivna tkiva! (VIDEO)

Jovana Pejinovic

05. 05. 2021. 000000 12:45

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Muhlissuh __

Goveđi želatin je veoma zdrav za ljudsko telo, a posebno je značajna njegova primena u svrhu obnavljanja kostiju i zglobova, vezivnog tkiva.

Pročitajte još: NJeno veličanstvo ZOVA! Spas za kašalj, a losion od cvetova preporodiće vašu kožu (RECEPT)

Želatin je protein životinjskog porekla. Tačnije, sadržaj je 98-99% proteina, a ostatak je mala količina vitamina i minerala, kao što su kalcijum, natrijum i fosfor. Goveđi želatin je u stvari kolagen u najčistijem obliku! 

Prelijte 2 kašičice goveđeg želatina sa 1 dl hladne vode i ostavite nek odstoji preko noći.

Pravi se od kostiju životinja, a najčešće su to goveđe kosti, a koriste se i hrskavica i koža.

Želatin koji se rastvara u vodi
Ovo je pravo rešenje za sve one koji su gadljivi i ne mogu da progutaju želatinastu masu. Treba napomenuti da je ova varijanta želatina mnogo skuplja od običnog.

Koji su efekti želatina u telu?

- jača zglobove i srčani mišić
- poboljšava metabolizam
- povećava mentalnu sposobnost
- održava zdravo stanje kože
- daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima
- sprečava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
- dovodi do poboljšanja rasta i strukture kose i noktiju

Goveđi želatin je u stvari kolagen u najčistijem obliku! 

Priprema želatina: Trebate nabaviti jedno pakovanje želatina u prahu (150 g je sasvim dovoljno). Prelijte 2 kašičice goveđeg želatina sa 1 dl hladne vode i ostavite nek odstoji preko noći. Ujutru dodajte 1 kašičicu meda i nekoliko kapi soka od limuna. Promešajte i pojedite pola sata pre doručka. Pije se 30 dana za redom, pa se pravi pauza 6 meseci.

Pročitajte još: Kako da preokrenete svoj život? POČNITE da radite ovih 7 stvari svakog dana i doživećete NEVEROVATNU promenu!

Gde ga kupiti i koja je cena?

Danas goveđi želatin ne morate tražiti isključivo u specijalizovanim prodavnicama, imate ga i u supermarketima. Ipak, uvek čitajte šta piše na etiketama, jer se može lako desiti da nabavite manje kvalitetan svinjski. Cena za 100 grama praškaste smese iznosi 150 dinara,  a dostupan je i u rinfuzi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU