Slatko, kremasto, ukusno: Sutlijaš na TURSKI način (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

24. 05. 2021. 000000 07:15

foto: Piksabej

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.

Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.

Pročitajte još: Najukusniji SUTLIJAŠ u novom izdanju - Potrebni su vam samo suvo grožđe i jaja! (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

1 šolja pirinča
3 šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 šaka oraha

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.

Dodajti mleko i još malo kuvati.

Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.

Dekorisati sa orasima, i kposlužiti hladno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU