Oglas
· · Komentari: 0
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA

Recept za DOMAĆI sladoled od pomorandže: Potrebna su vam samo OVA četiri sastojka! (RECEPT/VIDEO)

Osvežite se tokom toplih dana uz domaći sladoled od pomorandže.

1620983322_Untitleda.png
FOTO: Printskrin/ Instagram/ N"Oven - Kejk end Kukis
Oglas

Sastojci: 30 ml ceđene pomorandže, 100 gr šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake.

Priprema

Mleko i šećer kuvajte na umerenoj vatri. Kada provri, smanjite vatru. Sve vreme mešajte da ne zagori. Konstantno mešajte, dok masa ne splasne na jednu trećinu od početne. Boja će biti svetlo žuta. Ugasite rinlu i mešajte sa strane, dok se potpuno ne ohladi. Treba da dobijete glatku masu.

Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)

Pomorandžu je najbolje dodati naknadno, kad se smesa ohladi, kako ne biste dobili smežuranu tekstuturu sladoleda.

Kada se potpuno ohladi, dodajte ceđenu pomorandžu. Najbolje je da je dodate u već pripremljenu smesu mleka i šećera. Ukoliko biste je sipali direktno, na početku kuvanja, dobili biste smežuranu teksturu. Mešajte dok se ne sjedini.

U posebnoj posudi, umutite 250 ml slatke pavlake (dobro ohlađene).

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u JEDNOM LONCU - Pasta sa limunom i spanaćem za užurbane radne dane! (RECEPT/VIDEO)

Pomešajte umućenu slatku pavlaku i smesu sa mlekom, dodajte kašičicu arome od pomorandže, 3-4 kapi boje od pomorandže (boja koja se koristi za kolače). Umutite dok se sve ne sjedini.

Ovu smesu sipajte u četvrtastu posudu i stavite da odstoji u frižideru 8-10.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas