Vreme je za prolećno čišćenje doma: Napravite sami sprej za UBIJANJE GRINJA u dušecima i jastucima (RECEPT)

Kristina Malešević

22. 05. 2021. 000000 14:00

Foto: Depositphotos

Prolećna generalka je nešto što je svakom domu potrebno, ma koliko da ga redovno održavate. Takođe, posebno je bitno da vodimo računa koja sredstav koristimo jer ona mogu uticati na zdravlje naših ukućana.

Pročitajte još: Najukusniji SUTLIJAŠ u novom izdanju - Potrebni su vam samo suvo grožđe i jaja! (RECEPT/VIDEO)

Esencijalna aromatična ulja su jedno od najmoćnijih sredstava protiv grinja. Ovo su ustanovili egipatski naučnici saUniverziteta Aleksandrija, esencijalna ulja su odlična u borbi protiv nevidljivih, ali opasnih grinja koje žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama i tu ostavljaju svoj alergeni izmet.

Pročitajte još: MAST IRVASA, SIROVO KONJSKO MESO, SLANINA: Da li biste probali sladolede sa OVAKVIM UKUSIMA?

Sastojci:

  • 700 mililitara vode
  • prskalica, raspršivač
  • eterično ulje karanfilića ili eukaliptusa

Priprema domaćeg preparata za čišćenje:

Za prirodni sprej protiv grinja, u vodu dodajte 20 kapi jednog ili drugog eteričnog ulja i promešajte ih u prskalici. Sprej koristite na tapaciranim delovima nameštaja koje ne možete inače prati.

Za posteljinu, presvlake i druge predmete koje često perete, koristite ulje tako da nekoliko kapi stavite u dozu za deterdžent pre nego što sipate prašak.

Pročitajte još: Da li ste znali koje alkoholno piće ide uz TIRAMISU: Kremasti kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim? (RECEPT)

Za uništavanje grinja u tepihu, stavite u soda bikarbonu 10 kapi ovog esencijalnog ulja i kroz sito polako pospite po celom tepihu. Pričekajte oko pola sata, pa usisajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU