· · Komentari: 0
ODRŽAVANJE ĆISTOĆE

Primenite prirodu u svom domu! Rešite se UPORNE PLESNI uz ove preparate

Uporna plesan najgora je muka svake domaćice, a borba hemijskim sredstvima neretko je kratkog daha.

1600291955_Depositphotos_95379180_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ukoliko ste plesan primetili u ćoškovima,  bilo bi njapoželjnije da je što pre eliminišete iz svog doma, jer plijesan može uticati na nastajanje mnogobrojnih zdravstvenih problema, uključujući probleme sa disanjem, začepljenje nosa i sinusa, crvenilo oka, suvi kašalj, upalu grla i nosa kao i osip ili nadraženost.

Pročitajte još: Obratite pažnju na ove stvari i IZBEGNITE TROVANJE HRANOM

Evo kako da problem uporne plesni rešite jednim prirodnim preparatom, koji sami možete napraviti u svom domu i učiniti ga zdravim za sve svoje članove. 

Pročitajte još: Načini za ODMRZAVANJE HRANE: Brzo i jednostavno

Sastojci:

  • čisto ulje čajevca
  • voda
  • sunđer i krpa
  • četkica za zube
  • četka za ribanje

Priprema:

U boci sa raspršivačem pomešajte dve kašičice ulja od čajevca sa pola litre vode. Dobijenu tečnost naprskajte direktno na plesan i ostavite da odstoji sat vremena.

Pročitajte još: Nikada NE SECITE PERŠUN NOŽEM - evo šta treba raditi sa ZAČINIMA

Nakon toga, koristeći četku za ribanje, uklonite ostatke. Četkicu za zube koristite za površine koje ne možete dohvatiti četkom za ribanje. Nakon toga, preko površine pređite sunđerom, pa suvom krpom.

Alkoholno sirćese može koristiti na sličan način, ali ulje čajevca je mnogo učinkovitije zbog svojih antigljivičnih i antibakterijskih svojstava.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.