Idealan ručak za LETNJE DANE: NAJUKUSNIJA RIBA iz rerne (RECEPT)
Foto: Piksabej
Za ovaj lagani ručak koji se sprema vrlo brzo ne postoji spisak sastojaka jer vi sami birate povrće koje najviše volite.
Naravno, preporučuju se fileti sveže ribe - soma ili pastrmke, kao i sveže povrće koje možete naći na pijaci.
Pročitajte još: KOI ŠARAN, od trpeze do statusnog simbola: Zašto ova riba vredi kao 20 stanova u Beogradu (FOTO)
Jedna od proverenih kombinacija sa ribljim filetima svakako je mešavina šargarepe, crnog i belog luka i paradajza, a pored toga možete dodati i šampinjone, krompir, blitvu.
Priprema:
Pre nego što stavite ručak da se peče, potrebno je malo propržiti filete. Odaberite tiganj za koji se riba neće lepiti, sipajte malo maslonovog ulja i po par minuta pržite s jedne i druge strane.
Nakon toga filete prebacite u pleh, a preko njih poređajte prethodno oprano i iseckano povrće.
Nakapati malo maslinovog ulja preko svega, dodati so i biber, i peći na 220 stepeni pola sata.
Uz riblje filete odlično ide kiselkast ukus limuna. Kriške možete poslužiti na tanjiru kao lepu dekoraciju i odličan ukusni dodatak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU