MINI PICE: Najjednostavniji recept za TESTO kao iz RESTORANA

Aleksandra Kolarevic

01. 06. 2021. 000000 18:30

Foto: Piksabej

Najvažniji sastojak pice svakako je testo - treba biti idealne debljine i u isto vreme i meko i hrskavo.

Uz ovaj recept od samo šest sastojaka, ako računamo i vodu, napravićete testo za mini pice kao iz restorana.

Pročitajte još: CEZAR SALATA kao iz RESTORANA: Ovo je najbolji recept do sada!

Sastojci za testo:

250 ml tople vode

20 grama svežeg kvasca

Kafena kašičica šećera

Kafena kašičica soli

4 supene kašike ulja

400 grama brašna

Nadev napravite sami po ukusu: kečap, izrendani kačkavalj ili parmezan, kobasica ili sitno seckana šunka, šampinjoni, masline, origano, ... 

Priprema testa:

Od 250 ml odvojte malo tople vode u dublju posudu i dodajte šećer i izdrobljeni kvasac. Promešajte i pustite da kvasac naraste.

U drugu veću posudu sipajte pola količine brašna, so i ulje, i dobro promešajte. Dodajte sadržaj iz druge posude u kojoj je kvasac, kao i ostalu količinu tople vode i mešajte dok se sve ne sjedini.

Potom polako dodajte drugu količinu brašna i mesite dok ne napravite testo koje se ne lepi za ruke i koje se odvaja od posude.

Testo prekrijte krpom, i ostavite da odstoji dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi, dok ne naraste.

Pročitajte još: LEDENE KOCKE sa KOKOSOM: Ovaj kolač BEZ PEČENJA uspeva SVIMA! (RECEPT)

Uz dodavanje malo prašna, opet mesite testo, pa ga razvucite do ženjene debljine.

Uzmite čašu kao kalup i napravite krugove u testu.

Mini pice poređajte po plehu, stavite nadev po želji, i pecite 5-6 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU