PILETINA IZ RERNE: Sočna i ukusna varijanta za brz ručak! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

04. 06. 2021. 000000 12:00

FOTO: Depozit

Sastojci: 

  • 600g pilećih prsa
  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 krompira
  • 1 mladi luk
  • 5 pečurki
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • so, crni biber, mlevena paprika
  • 1 kašičica senfa, 2 rendana karanfilića, beli luk
  • malo mocarele ili čedar sira 

Pročitajte još: PROTEINSKA salata: Obrok koji se brzo sprema i idealan je da se nosi na posao! (RECEPT/FOTO)

Priprema: 

1) Napravite kose rezove preko svakog parčeta pilećeg mesa, u jednu stranu, a zatim u drugu stranu.

2) U jednu posudu sipajte grčki jogurt, maslinovo ulje, so, biber, papriku, narendani beli luk, senf - dobro promešajte, da se sve sjedini.

3) Uvaljajte meso u smesu, prekrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji sat vremena.

4) Naseckajte krompir, mladi luk i pečurke i tim redosledom ih poređajte u plehu. Preko stavite piletinu. Sav sos koji ostane, prelijte preko svega.

5) Pecite u rerni na 180 stepeni, 45-60 minuta. Izvadite iz rerne, narendajte sir preko i vratite na kratko u rernu, da se otopi sir.

Pročitajte još: Serviranje predjela na ŠARKUTERI DASCI: Oduševite sve goste sa jelom gotovim za 5 minuta! (VIDEO)

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU