Kuhinjski trik sa ČAČKALICOM: Uradite OVO, i sprečićete neprijatne mirise da upropaste hranu (VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

15. 06. 2021. 000000 12:20

Foto: Piksabej

Sigurno vam se dogodilo barem jednom do sada da je voće i povrće koje ste odložili u frižider "povuklo" miris frižidera, pa je izgubilo na svom ukusu i svežini.

Umesto da ga iskoristite, morali ste da ga bacite jer se osušilo, ustajalo i omekšalo.

Pročitajte još: 6 SUPER KUHINJSKIH TRIKOVA koje svaka DOMAĆICA treba da ZNA

Ako ste bili u takvoj situaciji, ovaj jednostavan trik sa čačkalicom biće vam od velike koristi.

Ukoliko ste u salatu izrezali samo pola krastavca, i drugu polovinu želite da utrošite drugi put, pre odlaganja u frižider, krastavac "zatvorite" peteljkom, i probušite ga čačkalicom.

Foto: Printskrin/Jutjub/Foodlifehacks

Čačkalica je u ovom slučaju "spona" između krajke i ostatka voća ili povrća.

Načeto voće i povrće odloženo na ovakav način, sačuvaće svežinu, miris i ukus kao nenačeto voće i povrće.

Ovaj trik sa čačkalicom sigurno ćete moći da primenite u još nekim sličnim situacijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU