Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Zamenite TOKSIČNE hemikalije domaćim CITRUSNIM sredstvom za čišćenje i odmašćivanje (RECEPT)

Citrusi imaju magičnu moć odmašćivanja i potpuno ekološkog čišćenja, ali osim toga, predivno mirišu!

1621501076_CITRUSI.png
foto: Printskrin/Jutjub/PREPSTEADERS
Oglas

Poznato je da kupovni preparati za čišćenje sadrže jake hemikalije i mnoge štetne sastojke, zbog čega se kod većine žena javlja alergija i osetljivost, dok su proizvodi koje sami napravite dobri i za ljude i za planetu.

Lako se prave i koštaju mnogo manje u odnosu na industrijske proizvode.

Pročitajte još: Jeftino rešenje za KAMENAC: Ovaj PRAH imate svi u kuhinji, a čini čuda! (RECEPT)

Ovoga puta predlažemo vam da napravite citrusni sprej za čišćenje i odmašćivanje, za koji će vam pored citrusa trebati i alkoholno sirće.

Sirće je jedno od najefikasnijih prirodnih sredstava za čišćenje i dezinfekciju. Uništava mnoge klice, plesan i bakterije, i suzbija neprijatne mirise.

Pored sirćeta koje je odlično za čišćenje, kore od različitih citrusa sadrže u sebi limonen, organsko jedinjenje koje ima moć da očisti i odmasti svaku mrlju.

Kore od limuna, grejpfruta, mandarine ili pomorandže stavite u staklenu teglu, potom sipajte alkoholno sirće dok sve kore ne budu potopljene.

foto: Printskrin/Jutjub/PREPSTEADERS

Zatvorite poklopac i držite teglu na sobnoj temperaturi na neosvetljenom mestu jednu do dve nedelje.

Posle nedelju dana, tečnost prebacite u bočicu sa raspršivačem i dodajte vodu zbog razblaživanja, a u postojeće kore od citrusa dolijte još sirćeta, i na taj način napravićete duplu dozu spreja.

Pročitajte još: Pozajmite ga iz MUŽEVLJEVOG ALATA i vaša kuća će zablistati! Pet trikova sa WD-40 SPREJOM

Ovaj citrusni sprej možete koristiti za čišćenje prozora, ogledala, pločica, umivaonika, kade, frižidera, rerne i ploče za kuvanje, kante za smeće, pa čak i tepiha.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas