Na beogradskom aerodromu testiranje moguće 24 časa!

15. 06. 2021. 000000 21:00

Foto: Piksabej

Zahvaljujući centru za testiranje, putnici u odlasku, dolasku i tranzitu ka zemljama koje zahtevaju negativan test na prisustvo virusa kovid19, kao i naši građani i strani državljani, sada mogu da se testiraju i dobiju rezultate na aerodromu.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

Testiranje moguće 24 časa

Centar za testiranje je otvoren 24 časa, a nalazi se u Terminalu 1 beogradskog aerodroma i obuhvata usluge testiranja na prisustvo virusa SARS-CoV-2:

  • Real Time PCR test, čiji rezultati su putem elektronske adrese korisniku dostupni u roku od maksimalno 120 minuta od uzimanja brisa;
  • Brzi test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, primenom brzih antigenskih testova, čiji rezultati su putem elektronske adrese korisniku dostupni u roku od maksimalno 60 minuta od uzimanja brisa.
Cena testova?
Cena testova je 3.500 za antigenski test i 9.000 dinara za PCR test.

Rezultati se šalju na meil ili štampaju

Rezultati testova izdaju se dvojezično, na srpskom i engleskom i šalju se na mejl adresu putnika, a u centru je omogućeno štampanje rezultata.

Važno je da se svi putnici raspitaju pre puta, jer svaka država posebno definiše pravila za ulazak.

Pročitajte još: Ovo mesto u Srbiji je sveto i ISPUNJAVA ŽELJE: A razlog zašto su manastiri u njemu MALI je PRELEP I NEVEROVATAN! (FOTO)

Uplatu za testiranje je neophodno obaviti pre dolaska na registracioni punkt. Međutim, uplata se može izvršiti i na šalteru "Pošte Srbije" koji se nalazi u prizemlju Terminala 1, svakog dana 24 ćasa. Registracija za testiranje može preko portala eUprave ili na licu mesta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU