Ne bacajte BAJAT HLEB: Dodajte mu OVE začine, i biće ukusniji od SVEŽEG!

Aleksandra Kolarevic

23. 06. 2021. 000000 14:35

Foto: Piksabej

Ako vam je ostalo dosta jučerašnjeg hleba, nemojte ga bacati.

Bajat hleb možete iskoristiti i danas, a uz par začina biće definitivno ukusniji od svežeg.

Pročitajte još: Trikovi i saveti za NAJMEKANIJE ŠNICLE: 4 TAJNE iskusnih domaćica

Potreban vam je beli luk, puter, peršun i zagrejana rerna.

Izrendajte dva čena belog luka, pa ih pomešajte sa prethodno rastopljenim puterom. Dodajte suvi začin po želji (peršun, mirođiju ili bosiljak) i dobro promešajte.

Isecite hleb po površini, i u proreze ubacite pripremljenu smesu.

Hleb zapecite u zagrejanoj rerni nekoliko minuta.

Bajat hleb više neće biti suv već mekan, sa hrskavom koricom i mariniran.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU