Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

3 PRIMAMLJIVA jela koja možete napraviti od HLEBA

Iako je većina nas navikla da na hleb gledamo utilitarno, malo znamo da se od njega mogu pripremiti prilično otmena jela i ukusna jela.

1617805356_coffee-842020_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Hleb je skromna prehrambena namirnica koju koristimo kao dodatak uz obroke. Međutim, onda može biti deo nekih jela. Isprobajte ove ukusne, ali super jednostavne recepte koje možete napraviti od hleba i podići njegov položaj!

Pročitajte još: Raskošna pogača koja će biti deo svakog praznika: Fogača sa slaninom (FOTO)

Hleb je naš spasitelj u danima kada se žurimo ili kada ne želimo da kuvamo. Od hleba sa kikiriki puterom do hleba sa džemom, to je naša glavna hrana. Iako je većina nas navikla da na hleb gledamo utilitarno, malo znamo da se od njega mogu pripremiti prilično otmena jela i ukusna jela.

Hleb je svestrana namirnica i može se kuvati na razne načine, bilo u slanom ili slatkom jelu. Tako da za vas imamo nekoliko super brzih, a opet super ukusnih jela koja možete da napravite od hleba i razmazite svoje ukuse, piše Pinkvilla.

Voćni hleb Foto: Pixabay

Pročitajte još: Lisnata slana torta: Ukusna večera koju možete napraviti i kao pređelo za predstojeće praznike (FOTO/VIDEO)

Kotlet od hleba

Zagrejte malo ulja u šerpi i dodajte 1 šolju sitno seckanog luka, 2 sitno seckana zelena čilija, pola kašike naribanog đumbira, pola šolje naribanog kupusa, pola šolje naribane šargarepe i četvrtina šolje kuvanog graška i sotirajte 3-4 minuta. Umočite 2-3 kriške hleba u vodu i izvadite ih da omekšaju hleb. Izmrvite kriške i pomešajte sa pripremljenom vegi smešom. Dodajte 1 šolju kuvanog krompira, so, crveni čili u prahu i malo soka od limete. Dobro izmešajte i od smeše napravite male pljeskavice. Plitko ih pržite na ulju nekoliko minuta i služite vruće.

Pročitajte još: Domaći, a prefinjen: Bakin kolač oduševiće sve generacije (FOTO/VIDEO)

Krutoni

Uzmite jedan hleb i grubo ga isecite na komade. Sipajte malo maslinovog ulja, soli, crnog bibera u prahu, 1-2 mlevena karanfilića belog luka, origana i paprike. Dobro promešati. Stavite komade hleba na pleh i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni celzijusa. Kada završite, pustite da se ohladi, a zatim ga poslužite.

Hlebni puding

Kombinujte u posudi 3 jaja, 2 šolje mleka, 1 kašičicu cimeta u prahu, četvrtinu šolje šećera i pola kašičice ekstrakta vanile. Uzmite 5-6 kriški hleba i isecite ga na male kocke. Stavite kocke na tepsiju i na nju sipajte pripremljenu smešu dok se kockice u njoj potpuno ne natope. Peći na 200 stepeni celzijusa 20-25 minuta. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas