Na jednom mestu se tinejdžeri najbolje "otvaraju", a počnite OVIM pitanjem

28. 06. 2021. 000000 17:00

Foto: Šater

Ali, stručnjaci smatraju da će lakše uspostaviti otvoreniji kontakt sa njima ako učestvuju u zajedničkim aktivnostima i izaberu pravi trenutak i mesto za to. Više veruju roditeljima sa kojima se druže, smatraju stručnjaci.

Pročitajte još: Široke pantalone i blejzer: Jedan DETALJ je ovog leta NAJVAŽNIJI

Neka dete bira muziku u kolima

Jedan od najefikasnijih načina je vožnja automobilom. Kada ste zajedno u vozilu, pustite dete da odabere muziku, tako ga smirujete i dajete do znanja da su vam njegov izbor i mišljenje bitni. Efikasan vid povezivanja je i zajedničko gledanje televizije, recimo filma po njihovom izboru, a zatim razgovor o tome može biti mnogo bolje rešenje nego da ih ispitujete o planovima za budućnosti.

Kola su ključ za razgovor! Ali, diktira dete.

Nećete pogrešiti ni ako se opredelite za šetnju sa detetom. Umesto da razgovarate odmah po povratku iz škole, povedite mališana u šetnju i započnite razgovor ili to učinite dok se sprema za spavanje, predlaže dečji psiholog dr Tamara Glen Soles.

Da li se dogodilo nešto neočekivano?

Dakle, izaberite odgovarajuće mesto i vreme za razgovor. Umesto pitanja kakav mu je bio dan, budite konkretniji i pitajte: "Šta te je iznenadilo i šta je bilo najizazovnije u školi?", ili "Da li se dogodilo nešto neočekivano?".

Pročtiajte još: Stari-novi TREND: Kendal Džener i Gvinet Paltrou nose papuče kakve do juče niko ne bi obuo! (FOTO)

Što je pitanje konkretnije, veća je verovatnoća da ćete dobiti odgovor. Takođe, nemojte svaki dan postavljati ista pitanja, već odaberite jedno ili dva.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU