Ostalo vam je zimnice? Napravite ukusnu čorbicu od PEČENIH PAPRIKA (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

02. 07. 2021. 000000 19:30

Foto: Piksabej

Pečene paprike koje ostavljamo tokom zime uglavnom služe za prženje ili za poznatu "paprika sa belim lukom" salatu.

Međutim, od njih može da se napravi i čorbica, koja je idealna za večeru tokom vrelih letnjih dana.

Pročitajte još: Spremite osvežavajuću LETNJU čorbicu od SEZONSKOG povrća (RECEPT)

Sastojci:

300 g pečenih i oljuštenih paprika
2 veća krompira
1 glavica crnog luka
začini po želji: so, biber, vegeta, tucana paprika, mirođija ili bosiljak
kockica maslaca

Priprema:

Crni luk propržite na maslacu. Kada postane staklast, dodajte mu krompir isečen na kockice, kao i prepolovljenu pečenu papriku.

Prelijte vodom i ostavite da se kuva oko 30 minuta.

Nakon kuvanja uzmite štapni mikser i napravite čorbu.

Dodajte začine po želji, promešajte i čorbica je gotova. Ukoliko volite, tokom serviranja u čorbicu možete dodati i kašiku kisele pavlake.

                                PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU