· · Komentari: 0
OBROK SALATA

CEZAR SALATA kao iz RESTORANA: Ovo je najbolji recept do sada!

Napravite najbolju cezar salatu kod kuće.

1621938458_salad-1264107_1920.jpg
foto: Piksabej

Cezar salata svakako predstavlja jedno od omiljenih jela u restoranima. Pripema ove obrok salate vrlo je jednostavna, tako da će i amateri u kuhinji uspeti da spreme cezar salatu kao profesionalci.

Sastojci:

100 g dimljene slanine
200 g belog pilećeg mesa
30 g parmezana
3 čena belog luka
2 parčeta tost hleba
veća glavica zelene salate
2 čeri paradajza
sok od 1 limuna
pavlaka
majonez
maslinovo ulje
biber
so

Pročitajte još: ČIZKEJK na američki način: Kolač gotov za 30 minuta! (RECEPT/FOTO)

Priprema:

Propržiti par minuta iseckanu slaninu bez dodavanja ulja, potom izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.

Tost hleb iseći na kocke i pomešati sa izrendanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu da upije višak masnoće.

Piletinu ispeći na gril tiganju, i kada se prohladi iseći je na dugačke trake.

Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.

Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu.

Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.