Kremasta torta koja se NE PEČE: Savršen recept za očajne domaćice ! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

29. 06. 2021. 000000 15:30

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ The Perfect Home

Recept za kremastu tortu

Sastojci: 

  • 350 g ostataka keksa 
  • 120 g putera (1/2 šolje)
  • 200 ml šlaga (zaslađeno) (4/5 šolje)
  • 250 g krem sira (1 šolja)
  • 2 kašike šećera u prahu, čips od čokolade (opcionalno)

Pročitajte još: Ukusan kolač koji je gotov za 10 minuta: Idealan za situacije sa iznenadnim gostima! (RECEPT/VIDEO)

Priprema: 

Izlomite keks rukama ili blenderom - pomešajte kolačiće sa puterom i sjedinite. Prekrijte providnom folijom.

Stavite smesu u zamrzivač i pripremite kremu - u šlag dodajte krem sir i 2 kašike šećera, dobro umutite.

Na tanjir stavite veliki kalup za tortu, kružnog oblika, kako biste napravili željenu formu.

Na dno sipajte polovinu smese, prekrijte kremom, tako da ostavite prostor u krug, oko ivica (pogledajte video). Tatim u te šupljine sipajte ostatak smese sa keksom i prekrijte tankim slojem i vrh torte.

Ostaviti da se torta stvrdne, oko 30 minuta u frižideru. Pre serviranja je ostavite oko 10 minuta na sobnoj temperaturi.

Po želji, prospite čokoladni čips po vrhu torte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU