TRIK kako da LAKO oljuštite pečenu papriku
Foto: Šater
Baš vam se prijela pečena paprika, ali vam je mrska pomisao na njeno ljuštenje, pa brzo odustajete od ideje da je pripremite.
Pročitajte još: Letnje bolesti: TANGE su za šetnju, a ne za kupanje, savetuje GINEKOLOG
Nemojte, jer postoji jednostavan način za ljuštenje. Za početak, pazite da ne izgori prilikom pečenja, tako što ćete je češće okretati s jedne na drugu stranu. Čim ih skinete sa plotne ili roštilja, ubacite ih u dublju posudu, pospite solju i brzo poklopite. Ostavite ih tako da odstoje 20-ak minuta, ili dok se potpuno ne ohlade, otklopite i kožica će se skidati za tili čas.
Takođe, možete ih, odmah nakon pečenja, zamotati u papirni kuhinjski ubrus i ostaviti da se tako ohlade. Zatim povucite ubrus - sa njim će se skinuti i kožica paprike.
Pročitajte još: ZLATNA VODA skida fleke sa kože, a za njenu pripremu dovoljan vam je samo PRSTEN
Umesto ubrusa možete koristiti i papirne kese, koje bi trebalo dobro da zatvorite, da bi se paprika potparila. Kada se ohladi postpupite isto kao i sa kuhinjskim ubrusom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU