Domaći sladoled bez MLEKA i ŠEĆERA: Potrebni su vam samo voće, med i voda (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

10. 07. 2021. 000000 14:00

Foto: Piksabej

Sladoled je omiljena letnja poslastica, i baš zbog toga što se tokom leta jede u velikim količinama, treba voditi računa o njegovim sastojcima.

Domaći sladoledi su zdraviji od kupovnih, a uz kombinaciju pravih sastojaka, mogu biti i ukusniji.

Pročitajte još:

Ovaj domaći sladoled ima minimalni broj kalorija, jer u njegovim sastojcima nema mleka, a ni šećera, a zbog prave kombinacije voća i meda i te kako je sladak.

Koristite tri različita voća, i imaćete tri različita ukusa.

Sastojci:

1 banana

5-6 jagoda

2 kivija ili 2 limuna (bitno je da je voće kiselkasto)

kašičica meda

tri kašike vode

Priprema:

Oljuštite kivi ili limun, pa ga izmiksirajte sa jednom kašikom vode i kašičicom meda.

Prelijte smesu u modlice za sladoled, i stavite u zamrzivač, i prvi ukus sladoleda je gotov.

Sladoled s bananomi jagodama pripremite na isti način, samo što u njih ne morate stavljati med, već samo vodu, zato što su banana i jagode dovoljno slatke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU