Tikvica, šargarepa i još po nešto: Ovo je recept za fantastične pljeskavice BEZ MESA (FOTO/VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

11. 07. 2021. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Danas vam nudimo iz bakine kuhinje idealan ručak za post ili za vrele letnje dane.

Pljeskavice bez mesa su zdrave i ukusne, a lako se spremaju.

Pročitajte još: Recept za slano pecivo sa sirom na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Potrebno je:

1 veća tikvica
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 šargarepe
1-2 kašike brašna
50 gr posnog  kačkavalja
peršunov list
biber, so
malo ulja

Priprema:

Tikvicu, šargarepu i luk očistiti i izrendati, pa posliti. Potom promešati povrće i ostaviti da odstoji 20 minita, pa ocediti.

Foto: Bakina kuhinja

Dodati izgnječen beli luk, rendan posni kačkavalj, brašno, seckan peršunov list, so biber i sve dobro sjediniti.

Foto: Bakina kuhinja

Tepsiju podmazati uljem, napraviti pljeskavice, pa poređati.

Foto: Bakina kuhinja

Pljeskavice pouljiti i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 min.

Kao prilog možete poslužiti krompir, pilav ili nešto drugo po želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU