Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Slatka ružica koju ćete obožavati! (RECEPT/VIDEO)

Nikad dosta slatkih poslastica.

1625639584_20210706_132213.jpg
FOTO: bakina kuhinja
Oglas

I ovog puta nas je baka iz Bakine kuhinje obradovala sjajnim receptom.

Ovog puta je u pitanju ružica sa makom i suvim grožđem kojoj sigurno nećete moći da odolite.

Pročitajte još: Trik za pravilno sušenje BOSILJKA: Sačuvaćete intenzivan ukus i boju! (VIDEO)

Ružica sa makom

Sastojci za testo: 

  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 10 gr kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičicu šećera
  • korica limuna
  • malo soli
  • 350-400 gr brašna

Sastojci za fil: 

  • 200 gr maka
  • 100 gr suvog grožđa
  • šećera po želji

Foto: Bakina kuhinja

Priprema: 

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni dodati jaje, koricu limuna i ulje a zatim dodavati brašno i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti da testo odmori.

Mak samleti, dodati malo mleka i šećera po želji. Suvo grožđe potopiti u rum.

Naraslo testo istresti na sto pa ga premesiti malo i pokriti da odmori 5 min. U mak ( ja sam mlela u mašini za kafu sa malo šećera) dodati  oceđeno suvo grožđe. 

Dodati oko 100 ml provrelog mleka i izjednačiti. 

Testo razviti u krug, pa iseći na osmine. Na svaku osminu staviti punu kašiku maka pa pritisnuti rukom. Ostatak staviti na sredinu. Savijati svaku osminu prema sredinu i formirati cvet kao u Videu. 

Ostaviti da odmori pokriveno 15 min pa premazati žumancetom u koje ste dodali malo ulja. Posuti bademovim ljuspicama po želji. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU   

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas