Pravi LETNJI ručak: Pastrmka iz rerne (RECEPT)

12. 07. 2021. 000000 12:00

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 4 pastrmke
  • glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • šargarepa
  • veza peršuna
  • so
  • biber u zrnu
  • ruzmarin
  • lovorov list
  • limun
  • maslinovo ulje
  • malo belog vina

Pastrmku očistite, posolite sa obe strane i unutra, pa malo zasecite. Beli luk isecite na listiće, šargarepu krupno narendajte, peršun iseckajte, pa dodajte maslinovo ulje i biber. Pomešajte i time punite pastrmku. U dobro nauljen pleh poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem, vinom, dodajte ruzmarin, lovorov list, pa prekrijte kolutovima crnog luka i tankim kriškama limuna.

Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)

Pecite u rerni na 200 stepeni, povremeno je prelivajući masnoćom iz pleha. Pastrmka je gotova kad porumeni. Možete da je služite uz obareni krompir sa blitvom, spanać, pirinač...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU