TRIK koji morate probati! Evo kako raskošne HORTENZIJE MENJAJU BOJU! Potreban vam je EKSER ili IGLICE BORA

Marija Obradović

12. 07. 2021. 000000 09:30

Foto: Printscreen Youtube

Čiroki Indijanci su je koristili da oteraju košmare, japanski carevi poklanjali kao zalog ljubavi, a ako njen koren stavite pod jastuk, sanjaćete budućeg izabranika.

Evo zbog čega je hortenzija tako posebna, pa je zavrednila da se nađe u ovim legendama i verovanjima.

Hortenzije su najljepši ukras bašte 

Stavite je na senovito mesto, dajte joj mnogo vode i gledajte kako joj se boja cvetova menja u zavisnosti od toga koliko je zemlja kisela. To je hortenzija, raskošna lopta prepuna cvetova, a čarobni štapić koji menja njenu boju iz plave u ružičastu imate vi.

Bele hortenzije ne podležu magiji

Kao kad junak iz narodne bajke dobija magične predmete koji mu pomažu u nekom poduhvatu, vi na raspolaganju imate nož, eksere ili iglice bora. Zabodite jedno od toga u zemlju i posmatrajte kako umesto prošlosezonskih ružičastih cvetova hortenzije sada niču plavi ili ljubičasti.

Ako poželite da obrnete proces i to tako što ćete biti sam svoj majstor i zaobići poljoprivedne apoteke sa proizvodima za snižavanje kiselosti, u zemlju stavite ljuske od jaja, pepeo, školjke sa letovanja ili koru od limuna.

Ćiribu-ćiriba i vaša hortenzija je povratila svoju nježnu ružičastu boju! Samo se ne nadajte previše kad je reč o belim ili krem cvetovima. Oni ne veruju u magiju i natprirodne pojave i ostaće iste boje ma šta im radili.