Slasni kolač od višanja koji se bocka viljuškom (RECEPT)

14. 07. 2021. 000000 14:30

Foto: Šater

Pita od višanja se pravi toliko lako da može da je napravi napravi i mlada domaćica.

Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)

Potrebno je za testo:

  • oko 400 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • kora od limuna
  • 150 g šećera
  • 150 g masti
  • kašika kisele pavlake
  • jaje
  • žumance
  • vanilin šećer

Za fil:

  • 600 g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike griza
  • šećer u prahu za posipanje

Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)

Priprema:

Umutite mast, šećer, vanilin šećer, rendanu koru limuna, žumance i jedno celo jaje. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, pa ga stavite u frižider na najmanje sat vremena. Manji pleh obložite masnim pek papirom. Istanjite polovinu testa, preko toga rasporedite višnje, šećer, griz, zatim stavite drugu polovinu testa, zatvorite krajeve i izbockajte viljuškom testo na nekoliko mesta.

Pročitajte još: Pravi LETNJI ručak: Pastrmka iz rerne (RECEPT)

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ostavite pitu da se prohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU