· · Komentari: 0
SLATKO

Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)

O "carskim mrvicama" kolaju priče da su nastale tako što carskom kuvaru na bečkom dvoru nisu uspele palačinke, pa se "izvukao" tako što je napravio novi kolač

1602509584_carskemrve.jpg
Foto: A. M.

Božićni vašari u Beču su nezamislivi bez "carskih mrvica" ili "kajzer šmarn" čiji se opojni miris širi austrijskom prestonicom. Pripremaju se izuzetno lako.

Pročitajte još: Sreća iz dlana: LAKO napravite BOMBONU koja izmami OSMEH svakom detetu

Sastojci

Mogu i sa jabukama
Mrvice mogu da se jedu i sa jabukama umesto pekmeza od šljiva. Jabuke iseckajte ili izrendajte i kratko propržite.
  • 2 jajeta
  • 125 grama belog brašna
  • kašika šećera
  • čaša mleka
  • čaša jogurta
  • kašika butera
  • šaka suvog grožđa (nije obavezno)
  • pekmez od šljiva
  • malo cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Suvo grožđe odmah stavite u vodu da omekšaju i nabubre. Pomešajte brašno, šećer i malo soli, dodajte žumanca, mleko i jogurt. Belanca izmutite mikserom, jer će smesa biti vazdušastija.

Ako se testo izlomi - tako i treba

Namažite tiganj buterom i, kada se ugreje, sipajte deo testa. Kada se ispeče sa jedne strane (po mehurićima ćete znati da je gotovo) okrenite ga na drugu stranu. Testo će se verovatno polomiti i to nije problem, jer ga svakako treba izlomiti na manje komade da bi se svuda dobro ispeklo.

Kada mrvice dobiju lepu rumenu boju izvadite ih na tanjir i ispecite ostatak testa. Mrvice pomešajte sa suvim grožđem.

Pročitajte još: Umesto bombona: LAK recept za SLATKE BADEME koji izazivaju OSMEH na licu!

Mrvice pospite cimetom i prema želji kristal šećerom. Odozgo prelijte pekmezom od šljiva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.