MUSAKA OD BORANIJE: Napravite gala ručak na malo drugačiji način (VIDEO)

Jelena Blažić

18. 07. 2021. 000000 09:00

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Iako zvuči pomalo čudno, Musaka od boranije je idealan ručak koji stiže iz Bakine kuhinje. Ovim ručkom ćete sigurno iznenaditi, ali i oduševiti svoje najmilite.

Pročitajte još: Recept za domaći sladoled: Najukusnija kombinacija čokolade i voća! (VIDEO)

Potrebno je:

500 gr boranije
400 gr mlevenog mesa (mešano)
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
ulje biber so
crvena mlevena paprika 1/2 kašičice
beli luk 4-5 čena

Preliv:

200 gr kisele pavlake
2 jaja
100 ml mleka
rendan kačkavalj 1 lonče od 100 gr

Priprema :

Iseckati glavicu crnog luka i beli luk, a šargarepu izrendati pa propržiti na ulju, Dodati mleveno meso i pržiti ga malo sa lukom.  Ubaciti očišćenu boraniju pa je dinstati da omekne, dodati crvanu mlevenu papriku i izmešati. Sipati u podmazan đuveč .

Pročitajte još: Slasni kolač od višanja koji se bocka viljuškom (RECEPT)

 

Izmutiti jaja sa pavlakom dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko boranije pa protresti. Po želji možete odozgo staviti suva rebra, kobasice i sl.  Peći u rerni na 210 stepeni C oko 50 min. da ispari tečnost..Prava gozba uz divnu supu ruak nezaboran.Užitavje ...Prijatno!!!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU