Skratio si mi život! To nije istina, deca produžavaju život!

26. 07. 2021. 000000 07:20

Foto: Depozitfoto

To je pokazala zanimljiva studija u kojoj su naučnici analizirali muškarce i žene rođene između 1911. i 1925. i njihovu decu.

Pročitajte još: Pravimo TRI GREŠKE kada se IZVINJAVAMO: Šta bi trebalo da promenimo?

Starost je sa decom spokojnija

Istraživači su došli do zaključka da će, zbog podrške njihovih sinova i ćerki, stres kod roditelja u starijem dobu verovatno biti niži, što će im prilično produžiti život i treće doba učiniti spokojnijim.

Još jedno istraživanje pokazalo je da majke koje imaju dvoje dece žive duže od žena koje nemaju potomstvo ili imaju samo jedno dete. Ista studija analizirala je i povezala broj dece i životni vek muškarca. Rezultati su pokazali da u poređenju sa očevima bez dece ili sa jednim detetom, muškarci sa dvoje dece takođe žive mnogo duže.

Usvajanje još više produžava život

Stručnjaci su otkrili da čak i usvajanje može da ima značajne prednosti. Žene koje su usvojile dvoje dece imale su još duži životni vek u poređenju sa biološkim majkama, a roditelji sa dvoje usvojene dece su duže živeli u odnosu na one koji su usvojili jedno dete, kao i one koji su imali četvoro usvojene dece.

Pročitajte još: Tri osobine nasleđujemo samo od majke

Još jedan zanimljiv zaključak je da usvajanje deteta dodaje tri godine očekivanom životnom veku majke. Usvajanje dvoje ili troje dece dodalo im je pet godina života, jer su imali njihovu podršku u starijoj dobi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU