Juneće šnicle u sosu od pečuraka: Jednostavan, a efektan ručak! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

26. 07. 2021. 000000 12:00

Foto: Printskrin/Jutjub/ Suri Halim

Ukoliko ste raspoloženi za meso u kombinaciji sa kremastim sosom, imamo pravi recept za vas.

Jednostavno i brzo se pravi i idealno je za ručak.

Pročitajte još: Grčke ćufte sa caciki sosom od 297 kalorija, idealan letnji obrok! (RECEPT/VIDEO)

Recept za juneću šniclu u sosu od pečuraka

Sastojci

  • 0,5 kg junetine
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 400 gr šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • maslac
  • so, biber
  • bosiljak, peršun

Priprema:

Tučkom istanjite junetinu, isečenu na šnicle. Posolite i pobiberite i ispržite na maslacu.

Kada se isprži sa obe strane, izvadite iz tiganja, a u socu propržite crni i beli luk, potom dodajte pečurke.

Kada pečurke omekšaju, sipajte neutralnu pavlaku.

Vratite junetinu u sos i sve zajedno još malo propržite. Pri kraju dodajte bosiljak i peršun.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK