Iako je staro 40 godina, dobro je očuvano: Prodaje se parče SVADBENE TORTE sa venčanja princeze DAJANE i princa ČARLSA (FOTO)

Aleksandra Kolarevic

31. 07. 2021. 000000 17:30

Foto: Printskrin/Jutjub/AP Archive

Parče torte koje će se naći na aukciji 11. avgusta isečeno je sa jedne od 23 službene svadbene torte sa venčanja naslednika britanskog prestola, princa Čarlsa i princeze Dajane, koje je održano 29. jula 1981. godine.

Iako je prošlo četrdeset godina, parče torte je odlično očuvano.

Ovaj komad torte ima preliv od marcipana, od kojeg je takođe napravljen i kraljevski grb, obojen zlatnom, crvenom, plavom i srebrnom bojom.

Ovo parče sačuvala je Moira Smit, jedna od ličnih kraljičinih služavki iz Klerens palate. Čuvala ga je umotanog u foliji, na cvetnoj tacni, sa natpisom: "Pažljivo rukujte - svadbena torta princa Čarlsa i princeze Dajane, 29. jul '81."

Iako je Moira ovo parče prodala još 2008. godine kolekcionaru, torta će se opet naći na aukciji 11. avgusta, a pretpostavlja se da će dostići cenu između 300 i 500 funti, odnosno između 400 i 600 dolara.

Pročitajte još: Bicikl PRINCEZE DAJANE na aukciji! Evo koju neverovatnu cenu bi mogao dostići...

- Čini se da je u potpuno istom stanju kao i kada je prvobitno prodat - rekao je Kris Alburi, aukcionar i viši procenitelj u "Dominic Winter Auctioneers", i dodao:

- Ipak, savetujemo Vam da ga ne jedete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU