Neverovatan trik koji će vas oduševiti: Omekšajte TVRDE BRESKVE uz pomoć OVOG VOĆA

Aleksandra Kolarevic

02. 08. 2021. 000000 13:20

Foto: Piksabej

Iako je sezona voća kao što su kajsije, nektarine i breskve uveliko u toku, ponekad se dogodi da kupimo one tvrde, koje još nisu dovoljno sazrele.

Iako izgledaju primamnjivo, ukus im i nije baš sjajan, ali uz pomoć ovog trika, dobićete ukusne mekane breskve za samo sat vremena.

Pročitajte još: Kuhinjski trik koji će vas ODUŠEVITI: Evo šta se dogodi ako u SUPU stavite LIST ZELENE SALATE

Naime, dovoljno je da uzmete jednu papirnu kesu, stavite u nju breskve i ubacite jednu jabuku.

Zatvorite kesu i jabuke će brzo početi da ispuštaju gas etilen, prirodni gas iz klase ugljovodonika koji ubrzava sazrevanje voća, pa će breskve biti mekane za samo sat vremena.

A ako želite da ih brzo oljuštite, najbolje je da ih na 20 sekundi potopite u vrelu vodu, pa 10 sekundi u ledenu. Kožicu ćete na taj način skinuti samo jednim potezom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU