· · Komentara: 0
KUVANJE

Skoro svi prave OVU grešku: BELI LUK može da vam upropasti JELO ako ga ne iskoristite na PRAVI NAČIN

Ovaj savet treba da zna svaka kuvarica.

1627067046_garlic-3185163_1920.jpg
Foto: Piksabej

Pored toga što je i te kako zdrav, beli luk se dodaje skoro svakom jelu, kako bi ono imalo lepši ukus.

Ipak, kada je u pitanju dodavanje belog luka tokom spremanja jela, važno je vreme!

Pročitajte još: Skoro svi prave OVE GREŠKE: Tri saveta kako da najbolje i najbrže skuvate KROMPIR

Beli luk se uvek dodaje na kraju kuvanja.

Ukoliko pržite ili dinstate beli luk sa ostatkom povrća na samom početku, rizikujete da on zagori, i na taj način upropasti ukus jelu.

Pored toga, beli luk koji je zagoreo odmah na početku spremanja ručka, postaće gorak, i težak za varenje.

Takođe, ako spremate ručak u šerpi sa debelim dnom, imajte na umu da takva posuda čuva temperaturu jako dugo, pa je potrebno skloniti šerpu s ringle čim primetite da je beli luk dobio bledo zlatnu boju.

Kod jako malog broja jela, kao što je na primer spanać, beli luk se stavlja na početku kuvanja. Naravno, i tada treba biti obazriv, i podesiti adekvatnu temperaturu, kako beli luk ne bi zagoreo.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.