Ukrasne SAKSIJE koje možete da napravite sami: Tri sjajna rešenja koja će vas oduševiti! (FOTO)

Jovana Pejinovic

03. 08. 2021. 000000 12:00

FOTO: Piksabej

Uskoro stiže vreme presađivanja naših omiljenih biljaka, što može biti pravi trenutak da se počastite novim saksijama.

Predlažemo vam tri različita modela saksija, kojima ćete sigurno napraviti veliku razliku i uzdići enterijer na viši nivo, jer ipak su detalji ti koji zadaju završni udarac.

Pročitajte još: Biljke koje donose LOŠU SREĆU: Da li imate neku u blizini kuće? (FOTO)

1. Metalik boje na saksijama

Živopisna ljubičasta boja ili elegantne srebrne linije na saksijama su nešto što do sad možda niste imali u svojoj kolekciji. 

Loading...

Postoje i modeli koji kombinuju neobične boje, poput tirkizne na kojima su iscrtani razni oblici u srebrnoj, zlatnoj ili bronzanoj boji. Kao što je slučaj sa ovim modelom saksije koja predstavlja rep sirene. 

Loading...

Metalik modeli saksija se savršeno uklapaju u svaki stil, na vama je samo da se opredelite za boju i oblik.

Loading...

2. Tačkice, cvetići i geometrijski oblici

Ovo je dizajn koji može svako da iskopira u svojoj radinosti. Sve što vam je potrebno je obična saksija ili konzerva koja će postati saksija i četkica sa bojama. 

Loading...

Pustite mašti na volju i igrajte se poput dece. Uživajte u iscrtavanju svojih omiljenih oblika: tufnica, cvetića, kockica, srca... mogućnosti su neograničene.

Loading...

3. Kanapi i korpe

Ukoliko ste ljubitelji rustičnog stila i dekupaža, ovo su prave saksije za vas. Možete ih napraviti i sami. Dovoljno je da kupite deblji kanap i lepak i krenite sa obmotavanjem već postojeće saksije. 

Loading...

Korpe su takođe zanimljiv izbor i neočekivani detalj koji će zaintrigirati svakog gosta. I dalje se na pijacama prodaju pletene korpe, a ako više volite da ih pravite sami, naberite vrbine grančice i počnite sa pletenjem. Jednostavno, a efektno rešenje.

Loading...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU