Blistavo lišće ORHIDEJE uz pomoć LIMUNA: Pravila koja treba da ispoštujete

Jovana Pejinovic

07. 08. 2021. 000000 10:30

FOTO: Depozit

Da li ste ikada videli te prelepe listove orhideja koji skoro sjaje toliko da izgledaju lažno? Šta je potrebno da bi list orhideje tako zablistao? Zdravo lišće koje sija kao da ga je neko ispolirao, to bismo svi želeli da postignemo.

Pročitajte još: Evo kako da napravite MESEČEV VRT: Najsanjiviji baštenski trend u 2021. godini! (FOTO)

Koji je najbolji način čišćenja orhideje?

Da biste uklonili mineralne naslage ili prašinu sa lišća orhideje, obrišite list jednim rastvorom od limuna i uživajte u rezultatima.

Možete koristiti limun naizmenično sa limetom, jer su svojstva obe voćke slična. U ovom slučaju nije važno koji ćete izabrati jer će rezultati biti isti. Ovo je najprirodniji pristup čišćenju lišća jer sve što treba da učinite je da iscedite limun i razblažite ga u vodi. Kako ne biste oštetili gornju stranu listova, vodite računa da rastvor bude blag.

Foto: Depozit

Saveti u vezi limuna:

Kada očistite lišće sa razblaženim limunom, nemojte odmah izlagati orhideju suncu. Sok od limuna pojačava svetlost, čineći lišće osetljivim na opekotine.

Sok od limuna (koji nije rastvoren u vodi) jedna je od jedinih metoda koja je odobrena za upotrebu na donjoj strani lista. Samo nemojte snažno brisati niti pritisnuti tkaninu previše jako na donji deo lista.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU