Kada kuvamo jaja pravimo jednu grešku: Napravite ih na najbolji način

Kristina LJubisavljević

09. 08. 2021. 000000 21:00

Foto: Pixabay

Kuvana jaja uglavnom spremamo za doručak Često je pitanje koliko zapravo treba da se kuvaju, jaje kuvano pet ili šest minuta izgleda potpuno drugačije od onog kuvanog deset minuta.

Puna proteina, tvrdo kuvana jaja zdrav su dodatak salatama ili sendvičima i domaćim grickalicama, a uz to imaju i malo kalorija. Veliko jaje ima samo 80 kalorija. Sadrže oko 6% dnevnog preporučenog unosa vitamina D i velike količine vitamina A, vitamina B12, riboflavina i holina. Još više razloga da budu deo dnevnog menija.

Koji je najbolji način spremanja kuvanih jaja?

Jedna od najvećih grešaka koju možete da napravimo pri kuvanju je stavljanje u ključalu vodu, zbog toga najčešće pucaju i ostaju rovita.

Pročitajte još: Kako prilikom spremanja PILETINE širimo bakterije? Jednu stvar ne treba da radimo

Isto se može dogoditi ako su jaja previše hladna kada ih potopimo. Preporučuje se da jaja ostavimo da odstoje na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavimo da se kuvaju.
 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU