Punjeni TOST za doručak: Najukusniji način da iskoristite jučerašnji hleb! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

13. 08. 2021. 000000 09:00

FOTO: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže jednostavna ideja za doručak - vreme je za malo drugačiji tost!

Pročitajte još: Domaći RECEPT za PELAT bez konzervansa: Uz OVAJ trik će zimnica moći da vam stoji i do TRI GODINE! (VIDEO)

Recept za tost

Sastojci:

  • tost hleb (ili jučerašnji hleb)
  • 50 gr šunke
  • pola praziluka
  • pola crvene sveže paprike
  • 2 jaja
  • 1 kašika sira
  • malo kačkavalja

Priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati jednu kašiku sira i kačkavalja pa umutiti. Dodati papriku (sitne kockice), seckan praziluk i šunku. Sve izjednačiti. Tostu iseći sredinu tj izvaditi kocku . 

Tost prazan staviti u tiganj u koji ste dodali malo ulja koliko da podmažete tiganj. U svaku kocku tosta ubacite prethodno pripremljenu smesu. Pritisnite lopaticom i pecite oko 3 min.

Stavite po kašiku rendanog kačkavalja i isečeni deo tosta i ponovo pritisnite i polako prevrnite i pecite sa druge strane.

Okrenite par puta. Ukupno se peče 6-7 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK