Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO

Čoko moko TORTA sa gotovim korama i KREMASTIM filom! (RECEPT)

Rado viđena torta na slavskim trpezama.

1628590862_Depositphotos_174438003_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Sočna čokoladna torta koja se jednostavno pravi. Sa gotovim korama, na vama je samo da umutite fil.

Pročitajte još: Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)

Recept za čoko moko tortu

Sastojci: 

  • čokoladne kore
  • 500 ml čokoladnog mleka
  • 700 g kisele pavlake
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šećera u prahu
  • 500 g šlaga
  • 1 kesica
  • 500 ml kisele vode

Priprema:  

Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks. Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga.

Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas