Najtraženiji RECEPT u vreme posta: Punjena paprika bez mesa, fantastičnog ukusa! (VIDEO)

Jovana Pejinovic

14. 08. 2021. 000000 10:00

FOTO: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stižu posne paprike, recept koji treba da ima svaka domaćica u svom kuvaru.

Recept za posne punjene paprike

Potrebno je:

  • sveža babura paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 5 krompira
  • crvena ml. paprika
  • 2 sveža paradajza
  • biber, so
  • seckan peršunov list
  • maslinovo ulje
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 300 ml. vode
  • 1 kašika kukuruznog skroba

Pročitajte još: Napravite savršen PIRE KROMPIR uz tajni sastojak naših baka: NJegov ukus vraća u detinjstvo! (RECEPT)

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk crni sa rendanom šargarepom. Dodati kašičicu paprike, soli i bibera mlevenog. Ubaciti u rendan krompir. 

Dodati seckan beli luk i seckan peršunov list. Izjednačiti, puniti papriku i zatvarati kriškama paradajza. 

Ređati u podmazan pleh. U činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i kukuruzni skrob i malo  maslinovog  ulja, preliti preko paprike. 

Peći u rerni na 220 stepeni C  oko 50-60 min.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU