Tajna je u MINUTIMA: Kako da NAJBRŽE skuvate NAJUKUSNIJI KUKURUZ?

Aleksandra Kolarevic

14. 08. 2021. 000000 18:30

Foto: Piksabej

Mladi kukuruz je idealna poslastica za tople letnje dane, a zbog svog slatkastog ukusa spada u omiljeni obrok za decu, ali i za starije.

Pored prijatnog ukusa, kukuruz je i te kako zdrav jer je bogat mineralima, vlaknima i dijetetskim vlaknima.

Sadrži velike količine folata, vitamina B i beta kriptoksantina, koji se u organizmu pretvara u vitamin A.

NJegova energetska vrednost je oko 120 kalorija na 100 grama.

Pročitajte još: BOZA: Nepravedno zaboravljen NAPITAK iz detinjstva, koji JAČA IMUNITET (RECEPT)

Kuvanje kukuruza je jednostavno, a kako bi vam bio savršeno spremljen, važno je da ispoštujete minutažu.

Za početag dobro operite kukuruz i potopite ga u šerpu sa hladnom vodom. Kuvajte ga dok voda ne provri, a kad provri držite ga na šporetu tačno deset minuta.

Nakon toga ga sklonite ga sa šporeta i procedite, pa opet prelijte hladnom vodom, i nakon 3 minuta ga izvadite, posolite, i uživajte u ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU